Nevoia de intimitate la copii

Copiii mici au nevoie de spatiu propriu si intimitate.

Copiii mici, in majoritatea cazurilor, sunt destul de lipsiti de intimitate, desi au nevoie din plin de ea. Parintii sunt lipiti de ei la orice miscare. Mereu te intrebi daca micutul tau prescolar a ajuns in acea etapa in care are nevoie sa se spele singur, sa citeasca sau sa se joace in camera si de unul singur, nu numai supravegheat!

Trebuie sa incepi sa respecti dreptul la intimitate al copilului inca de cand este la varsta pentru gradinita. Incepand cu cel de-al 2-lea an de viata, copiii incep sa se constientizeze ca persoane individuale, diferite de ceilalti. Din acel moment, copiii au nevoie de ocazii in care sa isi exerseze independenta si sa fie ei inșiși.

Dar daca esti prea posesiva si vrei sa monitorizezi permanent ce face micutul tau cum procedezi atunci?
Ce faci daca nu ai posibilitate sa ii amenajezi propria lui camera?

Solutii sunt, ii poti amenaja casuta lui in casa ta.

Corturile de tip wigwam sau care mai sunt numite si teepee tent, te pot ajuta.

* Corturile pentru copii arata foarte bine. In culori vii sau pastelate. Cortul va fi vedeta casei din primele clipe dupa instalare. Corturile sunt piese de decor al camerei copilului sau a camerei de zi. Din experienta noastra stim ca majoritatea copiilor care primesc un cort vor sa doarma in el si noaptea, atat de mult le place.

* Cortul pentru copii poate tine loc de camera, daca locuiesti intr-o casa mica si nu poti amenaja o camera pentru micut. Cortul ocupa doar un metru patrat, va incapea chiar si intr-o garsoniera si chiar va avea multe avantaje in acest caz. Copilul se va putea refugia in cort ori de cate ori va avea nevoie de intimitate.

* Daca esti posesiva si vrei sa fii cu ochiul pe copil nonstop, dar nici nu vrei sa il privezi de intimitate, cortul este tocmai indicat. Poti instala cortul acolo unde iti faci tu treaba, iar copilul se va juca singur in cort, el va avea spatiu privat, ascuns de ochii tai, dar tot o data tu il auzi si vezi ca e in siguranta.

* Daca ai mai multi copii care impart aceiasi camera corturile sunt total indicate. Asa le permiti sa se ascunda si sa fie singuri chiar si in prezenta fratilor mai mari sau mai mici.

Distribuie

There are no comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie si tasteaza ENTER pentru a cauta

Cosul de cumparaturi

Niciun produs în coș.