Corturi wigwam pentru copii – de unde au aparut?

Astăzi avem un articol neobișnuit în blog. Vrem să vorbim despre istoria popularității wigwam-urilor în camerele copiilor.

Este greu sa vă imaginați o cameră de copil fara cort, fără felinare tailandeze și alte elemente de decor. Vreau să vă spun câteva lucruri interesante despre wigwam-uri și despre cum au ajuns ele in camerele copiilor de azi.

După cum știți, Wigwam-ul este locuința tradițională a indienilor nord-americani. Ceea ce numim acum wigwam este “tipi” – un cort portabil de indienii nomazi. Avea forma unei piramide și era acoperită cu piei de animale (mai târziu, când America a stabilit comerțul cu Europa, a ajuns să fie acoperit cu o pânză mai ușoară) și a fost ușor transportată de trib. Proprietarii tipi-urilor le pictau cu povești colorate despre războaiele pe care le-au dus și despre locurile pe care le-au vizitat.

Wigwam însă era o structură staționară și avea o formă de cupol (semicirculară), cu un diametru și înălțime mai mare și putea fi acoperită cu ramuri, coajă de copac sau covoare.

Ideea de “wigwam” la început a invadat camerele pentru copii din Australia și apoi sa răspândit în întreaga lume. În țările CSI, a devenit instantaneu popular cu aproximativ 4 ani în urmă. Poate că pentru fiecare părinte, colibele sunt o amintire caldă din copilărie.

Dar wigwam-urile au obținut atâta popularitate nu doar pentru ca sunt frumoase ca și elemente de decor, dar și pentru utilitatea lor în camera copilului:

  • Cortul este un spațiu personal mic și confortabil al unui copil. Și chiar dacă are propria cameră, acesta este un loc mai izolat, unde poți “te ascunzi”, să te retragi, să te joci și să citești. Psihologii spun că un astfel de spațiu personal contribuie la formarea încrederii în sine și la un sentiment de siguranță.
  • Wigwam-ul este locul de joacă cel mai popular. Dacă îl puneți în cameră cu doi sau mai mulți copii, cu siguranță cortul va fi in centrul tuturor jocurilor. Și amintiți-vă, ca și copil, am vrut să ne construim colibă pe stradă în curte. Aceasta pare a fi o curte comună, iar tu și cei mai buni prieteni ai tăi trebuie să ai un loc retras pentru secrete și pentru a manca dulciuri.

Distribuie

There are no comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie si tasteaza ENTER pentru a cauta

Cosul de cumparaturi

Niciun produs în coș.