Cum influențează lectura asupra psihicului unui copil.

De ce lectura?

Am ajuns sa traim într-un ritm extrem de alert. To Do List-ul de zi cu zi al unei mame e cât o strategie de armată. Suntem tot timpul pe fugă, fecem cateva taskuri deodată, vrem să fim super eroine.

Dar chiar trebuie să fim perfecte în toate?

Specialiștii în parenting și psihologie zic că nu. NU contează atât de mult ordinea și sterilitatea casei, cât contează conexiunea dintre parinte și copil, calitatea relației ditre noi.

Avem mult noroc că desenele animate ne pot ține copiii cuminți într-un singur loc ore în șir până gătăm treburile casei. Dar hai să punem în lista priorităților și 30 min de lectură împreună cu piciul.

Să vedem ce BENEFICII are lectura:

✔️ ARE EFECT CALMANT – după ce s-a zbenguit toată ziua sau i-au fugit ochișorii după imagini colorate și agitate la desene, micuțul are nevoie de un pic de calm down. 30 min înainte de som langa mami sau tati cu o poveste sunt o bună terapie ANTISTRES.

✔️ CONECTEAZA COPILUL LA PĂRINTE – dacă citiți în pat cu siguranță vă imbrațișați. Iar in aceste minute nimeni și nimic nu va mai poate deconecta unul de la altul. Copilul se simte protejat si are toată atenția, în astfel de momente este cel mai ușor să-și deschidă suflețelul și să-ti povestească tainele lui.

✔️ DEZVOLTĂ IMAGINAȚIA – lectura este de departe cel mai de top mod de a dezvolta imaginația. Dacă desenele animate sunt ca un fel de fast food pentru imaginația piciului, apoi cartea/poveste este un slow food care stimulează creativitatea de N ori.

✔️ EDUCĂ PRIN METAFORE – basmele, istorioarele și pildele sunt un mod foarte eficient de educație. Copilul înțelege mai bine ce e bine și ce e rău din situații, comparații și trăiri ale eroilor din povești.

Ce alte beneficii ați simțit voi în urma lecturii de noapte bună?
Care sunt istrioarele preferate ale copiilor vostri?

Dacă vrei un cort pentru copii ca să faci locul de joacă și lectură mai frumos și mai comod, alege modelul preferat din cele prezentate

Distribuie

There are no comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie si tasteaza ENTER pentru a cauta

Cosul de cumparaturi

Niciun produs în coș.